27 mei 2023

Vandaag was het een speciale dag, en wel om twee redenen : het was de laatste oefenstonde van dit werkjaar (eind augustus vliegen we er weer in ….), E N Lutgart was weer van de partij. En, Lutgart kennende, vloog ze er meteen in met een nieuw lied : ik ben vandaag zo vrolijk. Anders dan gewoon, zongen we vandaag op de speelplaats van de Zilverenhoek : buiten, in het zonneke, en daar werden we nu net allemaal zo vrolijk van.

Ook Nicolas was van de partij.

Lutgart pakte nog wat andere liedjes terug op, en klokslag 11 was het tijd voor pauze, en ook die was speciaal. We dronken op het voorbije werkjaar : wat was het fijn om samen te zingen.Absolute topper, naast het lekkers uit de wereldwinkel, waren de regenboog-fruit-sat├ęs van Noek, die ze met luide stem aan de man/vrouw bracht. L E K K E R !

Na de pauze mocht ondergetekende aan de slag, iedereen begon al vanzelf het loflied van de bloemen te zingen (I like the flowers). Daarna volgden nog enkele liederen waaraan we dit jaar hard gewerkt hebben, als dirigent (a.i.) ben ik er trots op wat we samen gerealiseerd dit werkjaar ! Waar ik vooral blij mee ben is hoever we al geraakt zijn met ons Baskisch lied : Ai hori toki. De tekst zit er nog niet helemaal in, maar dat komt nog wel. We eindigen met lalala en nanana (liedjes uit Leiden), en als laatste : ons Zweeds gekakel.

Naar aloude Zweedse traditie werd Nicolas, onze pianist, bedankt voor zijn muzikale ondersteuning. Weeral een fijne oefenstonde achter de rug. Ons nieuwe werkjaar start op zaterdag 26 augustus, in de Platanan. Voor jullie allemaal een fijne zomer, en tot dan !

Marc

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.