18 maart 2023

De lente komt, het weer is zacht, de vogeltjes fluiten en ja, mijn alt-fluit kwam terug in mijn armen gevlogen, zó blij! De koorleden zijn mooi talrijk binnengedruppeld. 

Tof zeg, Annemie is er terug en ook Simone, Ilse volop herstellend en Ingrid neemt  voor de tweede keer deel. Lutgart dirigeert het eerste uur, we kennen haar gedrevenheid, na de pauze neemt Marc het over; Toch nog een beetje nieuw in zijn rol vóór het koor in de plaats van er ín, voelt hij stomverbaasd hoezeer zo’n koor een tsunami van geluid produceert. En experimenteren doet hij volgaarne, hij laat ons met Hönsafötter nog net geen Zweedse eieren leggen.

Naast mij zit Ingrid, voor wie alles nieuw is. Naarmate de minuten vorderen en de liedjes voorbij dansen, gaat de temperatuur in crescendo. Hoe herkenbaar, we hebben het allen meegemaakt. Rondom jou zingt iedereen alsof het niets is (enfin, zo lijkt het) en jij zoekt naar toon, woorden en ritme, en hop, daar komt het volgende lied al aan.

Dikwijls herhalen is in ons koor, denk ik, het motto.

En verder: alles komt goed!

Groetjes, Renate

Geplaatst in Geen categorie | Een reactie plaatsen

4 maart 2023

Eindelijk even tijd gemaakt om dit bericht te posten. Ne gepensioneerde heeft het toch zooooooooo druk….

We zijn gevraagd om op zondag 26 maart op te treden in de kerk van Hoevenen, een viering van Broederlijk Delen.

Op het programma : 96 – This little light / 104 – ‘k zou zo geire / 121 – Amadolo / 171 – Noyana / 196 – Dona Nobis Pacem De meeste leden kennen ze nog, volgende zaterdag oefenen we verder , en dan zijn we er helemaal klaar voor.

Foto tijdens de pauze, een leuk onderdeel van het veertiendaagse programma, dan moeten we tenminste even niet zingen 🙂 .

GOED NIEUWS

De blokfluit van Renate is terecht. Eén van de collega’s had ze zien liggen, en ze lag veilig weg op het secretariaat, te wachten op Renate.

Eind goed al goed ….

Zaterdag 18 maart, volgende zaterdag al, zijn we er weer.

tot dan, Marc

Geplaatst in Geen categorie | Een reactie plaatsen

Repetitie van 18 februari

We zijn gestart met de (lange) voorbereiding voor ons jubileumconcert. Je weet het wel of niet, maar in 2024 bestaat het Regenboogboor 25 jaar, en dat willen we niet ongemerkt laten voorbijgaan. Er komt in het najaar van ’24 een heus feestconcert.

Het is nog zo ver weg dat we nog geen zaal kunnen vastleggen, en dus ook geen definitieve datum hebben (eind oktober of november), maar we beginnen al wel te oefenen.

F L I N K hé !

Ikzelf ben (even) terug ingeschakeld om Lutgart wat te ondersteunen. We hebben afgesproken wie welke liedjes onder zijn muzikale vleugels neemt. Lutgart start met de eerste shift, ik spring in na de pauze.

Tijdens de pauze heeft Noek nog wat fotokes gemaakt van nieuwe leden (of van zanger(essen) die toe waren aan een update van hun afbeelding.)
Al deze foto’s komen in bijlage bij de ledenlijst, zodat we elkaar wat vlugger leren kennen.

Zaterdag 4 maart zien we elkaar weer, om samen te zingen…

tot dan, Marc

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Repetitie van 18 februari

4 februari

Zaterdag waren we weer op post voor onze repetitie. Wat fijn dat we nu terug in onze tweewekelijkse routine terecht komen.

Lutgart startte met een inzinger, en daarna gingen we aan de slag met Requiem. Dit lied werd oorspronkelijk gemaakt ter nagedachtenis van de slachtoffers van de tsunami in 2004, maar kan eigenlijk ook best gezongen worden voor slachtoffers van bvb. de oorlog in Oekraïne en ..

Dit keer met Nicolas op de piano. Wij zijn blij dat hij zo nu en dan in zijn drukke agenda een plekje vindt om ons muzikaal te ondersteunen.

Na de pauze mocht ik overnemen : We pakten het nieuwe liedje terug op : ’twee emmertjes water halen’ , en trokken tijd uit om ons Zweedse Hönsafötter bij te schaven. Ons Zweeds begint hoe langer hoe meer op Zweeds te lijken. Het kakelen is al meer dan perfect. En als we dan toch met emmers aan het sleuren zijn, is het maar een kleine stap naar ‘De zee’.

We hebben ook nog een klein concert gehouden voor Jan (De Jan (van Lutgart)). Hij kwam speciaal om naar ons nieuwe Requiem te luisteren. We weten nu dat zelfs voor DE Jan in het leven niet alles verloopt zoals gehoopt. Op de achtergrond hoor ik nu net de laatste noten van Noyana wegzweven.

Volgende samenkomst : zaterdag 18 februari : tot dan ….

En zoals jullie weten kan je alle data van de repetities op de website vinden.

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor 4 februari

Repetitie van 21 januari

Dag allemaal, 21/1, de winter is weeral een maand bezig, we voelden het de laatste dagen weer even. Voorzichtig allemaal, bij dat gladde weer !

Voor mij, en voor jullie die er ook waren, zijn de batterijtjes weer opgeladen, want het doet toch iets met een mens, zo samen zingen.

Hier zie je ons op het einde van de pauze,

in het eerste deel is Lutgart er meteen ingevlogen met twee nieuwe liedjes : – We all stand together (in een bewerking van Kris Dejaen) – alsook het lied Requiem.

Na de pauze was het mijn beurt :

Wat neem ik mee ?

  • liedje ” de zee ” : we bleven perfect op toon SUPER
  • bij ” Hönsafötter” kwam nu ook de vierde stem bij, helemaan compleet dus, ons gekakel
  • Naast nog enkele liedjes die we herhaalden, nog even een nieuw liedje erbij : Twee emmertjes water halen …
  • En wat ik ook meeneem zijn weer wat deuntjes in mijn hoofd, en ik niet alleen (hoorde ik bij het naarbuiten gaan)

Voor de alten stuur ik nog een geluidsfragment door van ” We all stand together” , om thuis te beluisteren / oefenen.

En dan zien we elkaar weer op zaterdag 4 februari, tot dan !

Marc

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Repetitie van 21 januari

Eerste repetitie van het nieuwe jaar

Zaterdag 7 januari : we kunnen/mogen/…. weer gaan zingen ! Deze keer is het natuurlijk dubbel speciaal : omdat het de eerste keer is van het nieuwe jaar

en omdat Lutgart weer van de partij is.

We hebben voor haar een mini-concertje gebracht : de liedjes van de afgelopen 4 repetities, met als kers op de taart ons Zweeds liedje : Hönsafötter.

Daarna was het tijd om het glas te heffen, en de ‘nodige’ dankwoordjes. “Nodige” tussen haakjes, omdat daarbij ondergetekende wordt bedankt, waarvoor dank ! Maar, zoals ik ook op de repetitie zei : Een koor is niet alleen die paljas die vanvoor staat, een koor is zoveel meer. Dat zijn jullie allemaal, die elke keer weer tijd maken om naar de Platanen af te zakken, en genieten van het samen zingen !

Na de pauze was het dan aan Lutgart om ons weer aan het zingen te krijgen. Er komen nog meer foto’s in ons ‘Fotoalbum’ (met dank aan Frieda !)

V O L G E N D E R E P E T I T I E S

In het tabblad “Onze repetities” vinden jullie de data van onze repetities (tot de zomervakantie). We zingen nu terug om de 14 dagen, wat wil zeggen dat we elkaar terug zien/horen op zaterdag 21 januari, tot dan !

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Eerste repetitie van het nieuwe jaar

Optreden de Welvaart – 17 december

Soms proberen we, en zeker naar het einde het jaar toe, om na te denken over wat echt belangrijk is in het leven.

En dan moeten we wel eens keuzes maken : gaan we naar de voetbal kijken ? Of gaan we mee zingen in de Welvaart.

In dit geval een makkelijke keuze : met z’n 26-en stonden we te trappelen om wat Kerstsfeer te brengen, in de eerste plaats voor ons Marita, maar evengoed voor al de andere bewoners, personeel en bezoekers van de Welvaart.

Om 3 uur zongen we in de gesloten afdeling en, dat moet gezegd, Marita zong heel de tijd mee. Een uurtje later een tweede sessie in de refter : lekker druk en warm, maar ook hier veel leuke reacties. Meer foto’s zien ? Kijk dan op de foto pagina van de website.

We hebben er allemaal van genoten, wij misschien nog wel het meest !

Dit was onze laatste samenkomst van dit (kalender) jaar. We zien elkaar terug op zaterdag 7 januari. Op het programma : ons (mini) concertje voor Lutgart, en het nieuwe jaar in-drinken.

Voor jullie, en iedereen die jullie in je hart dragen :

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Optreden de Welvaart – 17 december

Oefenen op 3 december

Eindelijk, we kunnen terug zingen. Vier weken wachten is echt wel lang. Vandaag gaan we de liedjes die we de laatste repetities onder handen hebben genomen, herhalen.

Opwarmen doen we met de volgende inzinger :

Evening rise : we starten normaal gezien met onze rug naar het publiek. Dit werd democratisch aangepakt. In plaats van dat iedereen zich even omdraait (hoe simpel kan het zijn) moest de dirigent de heeeele zaal door om zich achter het koor op te stellen. En zo starten we met Evening rise.

We hebben nu al enkele keren geoefend met de nieuwe opstelling (met ons gezicht naar de gang) . Het grote voordeel is dat er maar enkele tafels moeten worden weg- (terug) gezet, en dat er plek is voor alle paperassen, laptops, versterkers, opnametoestellen, ….

Kers op de taart : we hebben vandaag ons Zweeds liedje opgenomen voor Lutgart (en onszelf natuurlijk …). Ik stuur straks de opname door.

EN … we kregen het onverwachte optreden van twee vedetten : Bie op de kleine trom, en Lieve op de landsknecht : we zijn helemaal klaar voor ons optreden in de Welvaart.

Een en ander zorgde ervoor dat het vandaag een heuse verhuispartij was, zoals je kan zien.

VOLGENDE AFSPRAAK : 17 december – 14u.45 – in de Welvaart (voor ons Kerstconcert)

En op 7 januarizijn we er weer. Naast samen zingen, nemen we tijd om het nieuwe jaar in te ‘drinken’. En we doen ons mini-concertje voor Lutgart.

BEDANKT ALLEMAAL voor vandaag, ik heb ervan genoten, en hoop van jullie hetzelfde

Marc

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Oefenen op 3 december

Oefenen op 5 december

Zaterdag waren we weer met z’n allen present, in de Platanen. Vermits Lutgart nog steeds op wereldreis is, mocht Marc nog eens de honneurs waarnemen.

Twee belangrijke liedjes stonden op het programma : Evening rise (afwerken & opnemen) en natuurlijk verder oefenen met ons nieuwe Zweedse liedje… De bedoeling is dat we dat de volgende keer ook opnemen voor Lutgart, zeg maar : als kers op de taart.

De sfeer zat er zeker in ! We herhaalden ook nog wat liedjes van de vorige keren. Na de pauze oefenden we wat kerstliedjes, voor ons optreden in de Welvaart op 17 december.

Over Lutgart : De operatie aan de heup is goed verlopen, en gisteren (29 november) mocht ze naar huis. Tijd om te revalideren nu, zodat ze op 7 januari het dirigeerstokje weer kan overnemen.

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Oefenen op 5 december