15 april 2023

YES, we kunnen weer gaan zingen. Deze (en de volgende keren) wordt het een avontuurlijke uitstap. De werken aan de Hoogboomsteenweg zijn gestart. De hoofdstraat door Hoogboom is een jaar lang een eenrichtingstraat (richting Brasschaat). Hoe je in de andere richting rijdt is een zoektocht. Hoe je naar ons oefenloklaal rijdt, en ’s middags weer naar huis moeten, zullen we elke keer zelf moeten uitpuzzelen …. Hou jullie mail in de gaten voor het laatste nieuws.

Lutgart is aan het herstellen na de 2de operatie. Wat zeker helpt bij het genezingsproces, is het goede nieuws vanuit het koor. Meer bepaald mijn verslag aan haar hoe jullie allemaal heel braaf een Ierse kanon hebben ingestudeerd (of was het dan toch een 1 april mop ?).

Ik zag Lutgart zaterdag in de wereldwinkel, en ook nu hebben we weer goed gelachen met deze meer dan geslaagde grap ! Donderdag was ik ook nog bij Lutgart. We hebben een aantal extra liederen gekozen, liedjes die we eigenlijk al kennen. (Die kan ik er de volgende weken mee tussen draaien).

V R I J D A G 14 a p r i l w a s e e n h e e l s p e c i a l e d a g : verjaardag van Lutgart. Via deze blog wensen we Lutgart alsnog een gelukkige verjaardag, en dat er nog vele verjaardagen mogen komen, samen met het regenboogkoor !

De oefenstonde van zaterdag was een mix tussen de nieuwe liedjes waar we aan werken : Ai hori toki (uit Baskenland) – het eerste stuk zit er ongeveer in, dus gingen we een stapje verder // onze ‘Ierse’ kanon // …

Maar we namen ook tijd om een aantal klassiekers door te zingen : Lo Yissa // Quiro Cantar // Halleluja // ….

En we zongen enkele eenvoudige liedjes die we leerden van het koor uit Leiden.

Tijdens de pauze kwam de Paashaas op bezoek, of beter gezegd : de jarige Christel trakteerde met Paaseitjes voor haar verjaardag.

Dingen die mijzelf bijbleven :

– de verklaring van een enkele alten dat ze mij zullen volgen (muzikaal gezien natuurlijk).

– het spectaculaire slot van onze kanon I like the flowers. Normaal stoppen we met een knallende D O E ! De versie van deze keer was een muisstille ‘doe’ – ’t is eens iets anders …

– het besef dat ik dringend een woordenboek gebarentaal moet maken, zodat jullie kunnen opzoeken wat al die rare bewegingen van mij betekenen voor het lied dat wij dan zingen.

– ik vertrek elke keer met enorm veel goesting naar het koor. En na de oefenstonde ga ik naar huis, met nog meer goesting om weer samen te zingen. En daar dank ik jullie allemaal voor ! Dank voor jullie enthousiasme. Wat is het fijn om samen te zingen ! Tot de volgende keer !

Marc

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.