24 februari

Onze stem was vandaag vlug opgewarmd met de nieuwe la..la..la..-tonen die we van onze dirigente moesten produceren. Fijn dat Nicolas present was om ons deskundig te begeleiden !

BAWAPULA MO-YA_WAM ABAM LOPE ABASA VUMI NGELI ZWELE THU . Oef ! Dat was  eventjes struikelen over onze Afrikaanse woordenschat … Maar na een beetje mondgymnastiek zat ‘ Amadolo’ weer in ons geheugen .

Ja …ja …wij lijken ( of zijn) naast zangtalenten ook echte talenknobbels !

Het Zweedse volksliedje ‘ HONSAFĂ–TTER’ zongen wij helemaal uit het hoofd ; zelfs met gepaste begeleidende geluiden ! 

Ook het Baskische ‘ AI hori toki’ lukte vlotjes met de correcte articulatie .

De meeste tijd werd vandaag besteed  aan : ‘ We all stand together ‘ Marc gebruikte zijn pedagogische kennis om ons de moeilijke deeltjes , stukje voor stukje ,op de juiste toon en stem voor stem in te prenten .

En ja !  Na een poos zongen we het helemaal ! Of het goed klonk zullen we thuis te weten komen want het lied werd ook opgenomen  opdat we door zelfcorrectie het geheel nog beter kunnen ten gehore brengen .

Heel geduldig leerde Lutgart ons hoe we in Noorwegen binnenkort in een bruidsstoet gaan stappen . We moeten voor deze gelegenheid niet alleen op het ritme letten maar vooral ook op de juiste woorden !!!!

 Zeg o maar denk a dan heb je het woord DA.

Er staat i maar zeg e dan klinkt het woord DI beter !

Het lied ‘ Rien ne changera’ oefenden we vandaag in het Nederlands.

De pauze vandaag was gezellig en ook nuttig . We begonnen warempel al spontaan groepjes te vormen om het jubileumconcert voor te bereiden .

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.