Onze Visie

Onze Visie.

Wij zijn een wereldmuziekkoor, of noem het solidariteitskoor uit Kapellen met een 35-tal leden die soms ook vanuit verschillende omliggende gemeenten komen.(Hoevenen, Essen, Ekeren, Brasschaat…)  De naam ‘regenboogkoor’ verwijst naar verscheidenheid en eenheid.

Al zingend blijven wij dromen van een betere wereld waar solidariteit en wederzijds respect en verdraagzaamheid geen lege begrippen zijn.
We willen een positief geluid laten horen in onze samenleving en we willen kennis maken met de rijkdom van andere culturen. We kiezen voor solidariteitsliederen en wereldmuziek, altijd liederen met een eigen verhaal.
Liederen over oorlog en vrede, onrecht en hoop krijgen een plaats in ons repertorium. Al zingend brengen we naar buiten wat mensen overal ter wereld beroert en verbindt. 

Wij zingen meestal om solidariteitsacties te ondersteunen: bv. voor broederlijk delen, voor Oxfam-wereldwinkels, voor ‘oase’ welzijnszorg… en zoveel andere projecten. We zongen ook al in een rusthuis, voor ziekenzorg enz. … En samenkomsten met andere koren zijn altijd prettige ontmoetingen (Ossendrecht, Leiden, Luchtbal, Jucundi, koren uit Hennuy√®res en Malm√©dy).